ГоловнаПолітика

Клімкін і Сійярто погодили перейменування "уповноваженого з питань Закарпаття"

Україна натомість створить посаду, "яка буде покривати транскордонну співпрацю".

Клімкін і Сійярто погодили перейменування "уповноваженого з питань Закарпаття"
Павел Климкин принимает Питера Сиярто в Нижнем Солотвино, 22 июня 2018.
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори з угорським міністром Петером Сійярто в кулуарах Варшавського форуму безпеки.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", на зустрічі було остаточно погоджено перейменування угорської посади "уповноваженого з питань Закарпаття".

"Рішення буде наступного тижня, воно буде опубліковано у відповідних угорських джерелах. Ми домовилися, що після зміни назви і його публікації ми в нашому міністерстві зробимо не зовсім відповідну, але посаду, яка буде покривати транскордонну співпрацю", - сказав журналістам Клімкін після зустрічі.

За словами українського міністра, найближчим часом буде проведено двосторонні міждержавні консультації з цього питання.

Клімкін додав, що в Будапешті також пройдуть комплексні консульські консультації.

"Зараз визначаємо дати. Нашу делегацію очолюватиме директор Консульського департаменту, до її складу також повинні бути включені представники інших міністерств", - сказав міністр.

Нагадаємо, влітку 2018 року уряд Угорщини створив посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та призначив на неї Іштвана Греже. Україна назвала це рішення втручанням у внутрішні справи і посяганням на територіальну цілісність.

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар говорив, що МЗС змушений різко відреагувати на дії Угорщини, щоб стримати можливості подальшого руху угорської сторони в "напрямку впливу на Закарпатті як на якийсь свій регіон".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram