ГоловнаПолітика

Абітурієнтів, які вступають у медвузи, зобов'язали здавати математику чи фізику

За рівнем знань цих предметів будуть оцінювати аналітичне мислення.

Абітурієнтів, які вступають у медвузи, зобов'язали здавати математику чи фізику
Фото: Макс Левін

Для вступу на медичні спеціальності з 2019 року вимагатимуть сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з математики чи фізики.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, пише "Укрінформ".

"В умовах прийому на 2019 рік [для галузей знань "Охорона здоров'я"] дещо змінилися конкурсні предмети: перший, традиційно, українська мова, другий на вибір - біологія або хімія, третій - це новинка - фізика або математика", - сказав Лінчевський.

За його словами, відповідний рівень знань у майбутніх лікарів саме з цих предметів свідчить і про здатність вчитися, і про здатність аналітично мислити. "Прогностична валідність математики є найкращою за даними і наших педагогів, і за міжнародними даними. У жодній з країн Великої сімки, європейських країн неможливо стати лікарем, не складаючи іспит з математики чи фізики, або найчастіше і з математики, і з фізики", - сказав Лінчевський.

У сферу знань "Охорона здоров'я" входять такі спеціальності: стоматологія, медицина, медсестринство, технології медичної діагностики і лікування, медична та психологічна реабілітація, фармація.

Нагадаємо, що через кілька років математика буде обов'язковим предметом для всіх випускників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram