ГоловнаПолітика

У Маріуполі двоє росіян отримали 10 років в'язниці за передавання секретних даних "ДНР"

Трьох українців засуджено до 5 років позбавлення волі.

У Маріуполі двоє росіян отримали 10 років в'язниці за передавання секретних даних "ДНР"
Фото: ntv.ru

Іллічівський районний суд Маріуполя оголосив обвинувальний вирок двом громадянам Росії і трьом громадянам України за співпрацю з терористами "Донецької народної республіки". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Відзначається, що всі засуджені є учасниками групи "Оперативний канал Маріуполь". Слідство з'ясувало, що подружня пара громадян Росії, які фактично проживали в Волноваському районі Донбасу, погодилася на співпрацю з "ДНР".

У період з серпня 2014 по квітень 2015 року, керуючись мотивами неприйняття існуючої влади в Україні, подружжя залучило до цього процесу 46-річного жителя Маріуполя, 43-річного жителя Володарського району та 39-річного жителя Запорізької області.

Група "спільників" передавала терористам деталізовані дані, в тому числі фото- та відеофайли про дислокацію, чисельність і маршрути пересування українських військовослужбовців та їх військової техніки.

Зловмисники за допомогою програми голосового спілкування Zello, телефонного зв'язку та електронної пошти передавали зазначені дані учаснику силового блоку так званої "Республіканської гвардії ДНР".

Суд визнав всіх учасників угруповання винними та засудив громадян РФ до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна, а трьох інших співучасників - до 5 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що CБУ викрила колишнього заступника голови Вищого госпсуду у фінансуванні "Л/ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram