ГоловнаПолітика

ВМС України провели масштабні навчання в Азовському морі

Перевіряли готовність армії відбити можливу атаку Росії з морського напрямку.

ВМС України провели масштабні навчання в Азовському морі
Фото: president.gov.ua

Військово-морські сили ЗС України, виконуючи рішення РНБО, провели навчання на Азовському морі. Про це повідомляється на сайті Міноборони.

"Комплексні тактичні навчання різнорідних військових сил з оборони ділянки морського узбережжя мають на меті перевірити готовність української армії та інших військових формувань до відбиття можливої російської агресії з морського напрямку на Азові", - йдеться у повідомленні.

У військових навчаннях брали участь підрозділи морської піхоти, берегової артилерії, армійська авіація, танкові підрозділи Військово-морських Сил України та Сухопутних військ. У тісній координації із ЗСУ діяли підрозділи Нацгвардії та Державної прикордонної служби.

Всього в навчаннях брали участь 600 військовослужбовців і 150 одиниць техніки.

Захід відвідали Президент України Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак, керівництво Генштабу і оборонних структур.

"Проінспектував комплексні тактичні навчання сил з оборони морського узбережжя. Наші військовослужбовці готові до відбиття російської агресії з морського напрямку на Азові. Командири здатні якісно планувати і ефективно керувати різнорідними і міжвидовими групами військ під час ведення бойових дій на суші, на морі і в повітрі", - написав Порошенко на сторінці у Facebook.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, 25-29 вересня ВМС України провели навчання в Чорному та Азовському морях.

24 вересня українські військові кораблі завершили перехід з Чорного в Азовське море. Раніше повідомлялося, що Україна планує до кінця 2018 року створити військово-морську базу в Азовському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram