ГоловнаПолітика

Поліція посилить присутність біля храмів 14 жовтня

У Києві на вулиці виведуть 6200 правоохоронців.

Поліція посилить присутність біля храмів 14 жовтня
Фото: pravlife.org

Голова патрульної поліції України Олександр Фацевич наказав посилити присутність правоохоронців біля культових споруд 14 жовтня.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції.

"Необхідно наблизити наряди до всіх культових споруд, зорієнтувати всі наряди ГРПП [груп реагування патрульної поліції], патрульної поліції, поліції особливого призначення і звертати увагу на всі культові споруди без винятку, без приналежності до конфесій", - наголосив Фацевіч.

14 жовтня відзначається День захисника України, але це також день заснування УПА та релігійне свято Покрови.

У Києві та інших населених пунктах будуть проводитися масові заходи в центральній частині міста. Зокрема, планується проведення маршу УПА в центрі Києва. Він розпочнеться о 16:00 на Володимирській вулиці і повинен завершитися мітингом та концертом гурту "Кому вниз" на Європейській площі.

Поліція побоюється, що в зв'язку з початком процесу надання автокефалії Православній церкві можуть статися провокації. У зв'язку з цим 14 жовтня на вулицях Києва охорону громадського порядку забезпечуватимуть близько 6200 правоохоронців, з них 3500 - бійці Національної гвардії.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також сьогодні зустрівся з архієпископом Євстратієм Зорею (УПЦ КП) і митрополитом Онуфрієм (УПЦ МП), пообіцявши не допустити проявів релігійної ворожнечі в процесі врегулювання міжцерковних відносин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram