ГоловнаПолітика

Наступником Кучми в Контактній групі може стати Ющенко, - ЗМІ

"Найбільш антиросійський президент України може очолити українську делегацію в Мінську".

Наступником Кучми в Контактній групі може стати Ющенко, - ЗМІ
Фото: пресс-служба президента

Посаду представника України в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі може зайняти третій президент країни Віктор Ющенко.

Про це пише Коммерсант із посиланням на джерела, близькі до переговорного процесу.

"Найбільш антиросійський президент України може очолити українську делегацію в Мінську, і це стане проблемою для Росії. Він, наприклад, по-російськи без перекладача не говорить", - зазначило одне з джерел видання.

За словами співрозмовника "Коммерсанта", розглядався також варіант призначення Ірини Геращенко, яка зараз очолює українську делегацію в гуманітарній підгрупі, але "варіант з Віктором Ющенком оптимальний".

У понеділок, 8 жовтня, з Віктором Ющенком зустрівся президент Білорусі Олександр Лукашенко. За повідомленням білоруського інформагентства БЕЛТА, під час зустрічі Лукашенко, зокрема, "обговорив з третім президентом України Віктором Ющенком вихід Києва з СНД". Співрозмовники "Коммерсанта" в Києві назвали це спілкування "оглядинами, після яких Олександр Лукашенко повинен неформально погодитися з призначенням Віктора Ющенка представником України в Тристоронній контактній групі".

Ще один варіант - це радник нинішнього президента України Руслан Демченко, український дипломат, який працював в. о. голови МЗС України, генконсулом у Стамбулі, послом у Сербії і Чорногорії. Раніше колишній президент України Леонід Кучма дав зрозуміти, що Демченко може стати його наступником, додавши, що рішення прийматиме не він, а діючий голова держави Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram