ГоловнаПолітика

Порошенко хотів би повезти Сальвіні на Донбас

"Я впевнений, що тоді він зрозумів би, наскільки потрібні санкції проти Москви".

Порошенко хотів би повезти Сальвіні на Донбас
Маттео Сальвини во время визита в Москву в 2017 году
Фото: Lega Nord

Президент Петро Порошенко заявив, що хотів би повезти італійського міністра внутрішніх справ, прихильника Росії Маттео Сальвіні на Донбас.

"Я хотів би повезти Сальвіні на Донбас, щоб показати йому школи та ринки після російських бомбардувань, загиблих дітей, а також дітей-сиріт, військових вдів і зруйновані міста. Я впевнений, що тоді він зрозумів би, наскільки потрібні санкції проти Москви", - сказав президент в інтерв'ю італійській La Repubblica.

Порошенко нагадав, що в результаті російської агресії на Донбасі загинуло близько 11 тисяч осіб.

"Я міг би також розповісти Сальвіні про жахливі умови, в яких перебувають українські в'язні в російських в'язницях, або про переслідування 350 тисяч кримських татар, які не взяли російського паспорта після незаконної анексії з боку Москви", - сказав Порошенко.

Президент в інтерв'ю запропонував італійцям уявити, що сталося, якби Путін раптом вирішив зробити з Сардинією те, що він зробив з Кримом і Донбасом.

"Кожен італієць почав би боротьбу, щоб повернути острів назад і, звичайно, мав би підтримку всього світу. Так само і я чекаю, щоб усі, включно з Італією, боролися проти російської військової окупації моєї країни. Ми не просимо солдатів. Ми тільки просимо, щоб ЄС залишався на нашому боці, тому що бути разом - єдиний спосіб бути сильнішими. Розумієте, на Донбасі ми захищаємо не тільки наш національний суверенітет - ми стоїмо на захисті демократії в Європі, яка перебуває під прицілом Москви", - заявив Порошенко.

Президент України розраховує, що Європа продовжить економічні санкції проти Росії, оскільки вони є "механізмом, щоб тримати РФ за столом переговорів".

Порошенко підкреслив, що країни Євросоюзу повинні подбати про те, щоб не дозволити Росії використовувати проти них свою зброю і технології.

"Досить згадати, що сталося кілька місяців тому в Солсбері, у Великобританії, де колишній полковник спецслужб Москви і його ще не ідентифікований соратник здійснили хімічну атаку із застосуванням найбільш отруйної речовини у світі. Те саме стосується російської ракети, яка була запущена з окупованої території Донбасу і влучила в літак рейсу MH17 Малайзійських авіаліній, що призвело до загибелі 290 громадян з 14 країн світу", - заявив президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram