ГоловнаПолітика

Колишній митник, підозрюваний у крадіжці 37 контейнерів з товаром в Одесі, вийшов на волю

Дениса Амінєва відпустили під заставу в розмірі 1,7 млн гривень.

Колишній митник, підозрюваний у крадіжці 37 контейнерів з товаром в Одесі, вийшов на волю
Фото: Надано автором

Екс-співробітник Одеської митниці Денис Амінєв, підозрюваний у причетності до крадіжки арештованих контейнерів з товаром на 140 млн гривень, вийшов під заставу в розмірі 1,7 млн гривень.

Про це в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна" сказав в.о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов.

"Якщо вже зайшла мова про ситуацію з цими контейнерами, то певною мірою демотивує тільки одне: людина, яка організувала викрадення, Денис Амінєв минулої п'ятниці [21 вересня] вийшов на волю. Його відпустили під заставу в сто разів меншу, ніж сума вкраденого товару - 1,7 млн грн. Товару у вкрадених контейнерах було на 140 млн грн.

Амінєва затримали 8 серпня.

22 серпня Власова, який був головою Одеської митниці, відсторонили від посади через цю ситуацію.

Але він стверджує, що перевірка повністю його виправдала.

"Фактів будь-яких порушень з мого боку перевірка не виявила. Я не є фігурантом якихось кримінальних проваджень: ані як свідок, ані як підозрюваний. Контейнери в момент злочину не перебували на території митниці. Частина контейнерів проходила оформлення, але після рішення суду про арешт їх вивезли на відповідальне зберігання на територію приватного складу. Склад розміщувався на території терміналу, де знаходиться, зокрема, і зона митного оформлення. Але термінал, щоб ви розуміли, це 9 гектарів. На цій самій ділянці розташоване старе єврейське кладовище, лазня. На в'їзді на територію шлагбаум, але через нього проходять автомобілі та вантажі, які прямують не тільки в зону митного оформлення. Тому контроль за арештованими і вивезеними за територію митниці контейнерами не входив до компетенції керівництва Одеської митниці, ми не повинні були його забезпечувати", - заявив Власов.

Нагадаємо, Власов очолив ДФС після звільнення Мирослава Продана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram