ГоловнаПолітика

Гандзюк впевнена у причетності всіх затриманих до нападу на неї

31 липня херсонську активістку облили сірчаною кислотою поруч з її будинком.

Гандзюк впевнена у причетності всіх затриманих до нападу на неї
Фото: marusnews.com

Виконувачка обов'язків керуючого справами мерії Херсона, активістка Катерина Гандзюк, яку влітку облили кислотою, заявила, що вважає всіх затриманих поліцією причетними до нападу.

Про це Гандзюк розповіла в інтерв'ю "Громадському".

Вона зазначила, що бачила обличчя нападника "збоку" і могла б його впізнати.

"Це той, про якого говорять, що він облив кислотою. Я впізнала ту людину, про яку говорять. Не сумніваюся в тому, що всі затримані - причетні", - сказала вона.

Гандзюк також ствердно відповіла на запитання про те, чи вважає вона, що ті, хто зараз затриманий правоохоронцями, і є виконавцями.

Нагадаємо, 31 липня Гандзюк облили сірчаною кислотою поруч з її будинком. Активістку госпіталізували із серйозними опіками, а потім перевезли в Київський опіковий центр.

Поліція розслідує напад як замах на вбивство. Слідство підозрює у скоєнні нападу п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін та Микита Грабчук. В організації злочину звинувачують Торбіна, інформацію про замовників засекречено.

Всім п'ятьом підозрюваним суд вже обрав запобіжний захід: четверо були взяті під варту, одного - Вишневського - відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Раніше повідомлялося, що у справі про напад на Гандзюк з'явилася додаткова кваліфікація. До ЄРДР внесено дані про ознаку замовного злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram