ГоловнаПолітика

Вісім фігурантів "газової справи" повернули державі 72 млн грн

У рамках досудового розслідування вісім підозрюваних визнали свою провину.

Вісім фігурантів "газової справи" повернули державі 72 млн грн
Фото: jetsettler.ua

Член Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро Олександра Дрік заявила, що вісім фігурантів "газової справи" сплатили до бюджету 72 мільйони гривень.

Про це Олександра Дрік повідомила Громадському.

За її словами, НАБУ за час своєї діяльності "повернуло або запобігло розкраданню близько 3 млрд грн".

«Наприклад, просто для розуміння. У тій же «газовій справі», де фігурує Олександр Онищенко, народний депутат-втікач і екс-голова ДФС Роман Насіров ... У цій справі було з'ясовано роль 29 осіб. Вісім з цих осіб визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством. І вони добровільно заплати 72 млн грн державі. Це вже фактичний результат їх діяльності (НАБУ, ред.)», - сказала Дрік.

Нагадаємо, в липні НАБУ завершило розслідування справи Онищенка, який підозрюється в організації корупційної схеми з розкрадання газу "Укргазвидобування". За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків в сумі понад 740 млн грн.

У "газовій схемі" замішані 29 осіб. Серед них - двоє близьких людей, які виконували роль організаторів, решта - працівники "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній та ін.

Вісім підозрюваних визнали свою провину і уклали угоди зі слідством. Розслідування щодо ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти щодо них вже направлено до суду. Семеро підозрюваних, у тому числі Онищенко, перебувають в розшуку.

Справа Онищенка - одна з перших гучних справ НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram