ГоловнаПолітика

У США є інформація про командирів і чисельність російських військ на Донбасі, - Волкер

Крім регулярних військ РФ активно залучає до участі в конфлікті на Донбасі військових-контрактників.

У США є інформація про командирів і чисельність російських військ на Донбасі, - Волкер
Фото: Сергей Нужненко/Радио Свобода

США мають у своєму розпорядженні детальну інформацію про чисельність, організацію і командування регулярних підрозділів Збройних сил РФ на Донбасі.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"Ми дуже ретельно вивчили це питання. У нас є дуже хороша інформація про командирів, ланцюжок командування, типи військ, їх фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної російської армії, чисельність спеціалізованих підрозділів, а більшу частину сил складають контрактники", - сказав Волкер, відповідаючи на питання про те, чи є у США дані про наявність російських військ на Донбасі.

Спецпредставник Держдепартаменту США заявив про те, що управляють "армійськими корпусами" угруповань "Л-ДНР" офіцери Збройних сил РФ. Також він зазначив, що крім регулярних військ Росія активно залучає до участі в конфлікті на Донбасі військових-контрактників.

"Здійснюється безпосереднє російське командування і управління через ланцюжок командування, що включає регулярні війська, регулярних офіцерів, але більшу частину сил складають контрактники, яким платить Росія", - наголосив дипломат.

Волкер також зазначив, що деяка частина тих, що становлять незаконні збройні формування на Донбасі є громадяни України, "також найняті на контрактній основі".

"Багато хто з них ними (громадянами України - ред.) не є. Деякі з них - громадяни Росії, деякі - серби, деякі - з Білорусі. Як ви знаєте, вони прибувають звідусіль, і їх наймає і організовує ця компанія. Але в кінцевому рахунку ці незаконні збройні формування на території України", - наголосив спецпредставник Держдепу, додавши, що якщо мова йде про реалізацію Мінських угод, то відповідно до їх умовами ці НВФ повинні припинити існування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram