ГоловнаПолітика

Апеляцію на закриття справи Кернеса розглядатимуть у Полтаві

Верховний Суд відмовив у перенесенні розгляду скарги до іншого суду.

Апеляцію на закриття справи Кернеса розглядатимуть у Полтаві
Фото: Макс Левин

Верховний Суд відмовив у задоволенні клопотання про перенесення розгляду апеляції на рішення Київського райсуду Полтавської області у справі мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блінніка і Євгена Сміцького з Апеляційного суду Полтавської області в інший суд.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Верховний Суд постановив: клопотання захисників Гунченка, Циганкова і Пліси (адвокатів обвинувачених, - ред.) про направлення кримінального провадження стосовно Кернеса, Блінніка, Сміцького з апеляційного суду Полтавської області в апеляційний суд іншої області залишити без задоволення", - йдеться в ухвалі, оголошеній головуючою колегії Тетяною Шевченко в понеділок.

Ухвала набуває чинності з моменту оголошення, є остаточною і оскарженню не підлягає.

У понеділок було оголошено тільки резолютивну частину документа. Повний текст буде оголошено 27 вересня.

Нагадаємо, 10 серпня Київський районний суд Полтави закрив справу проти Кернеса у зв'язку з відмовою прокуратури брати участь у дебатах. Суддя Андрій Антонов зазначив, що прокурори не з'явилися на жодне з семи призначених засідань для проведення дебатів.

Генпрокуратура оскаржила це рішення і порушила справу проти судді Антонова. Антонов подав у відставку і пояснив звільнення тиском на нього.

20 вересня суд зняв з розгляду апеляцію на закриття справи Кернеса, а захист подав клопотання про направлення провадження до іншого апеляційного суду.

Кернес і два його охоронці звинувачуються в скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу. Вони, за версією слідства, викрали і побили двох євромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів, як заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram