ГоловнаПолітика

Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів п'яти країн

Посли Словаччини, Панами, Малайзії, Таїланду і Нової Зеландії приступили до обов'язків.

Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів п'яти країн
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Словаччини, Панами, Малайзії, Таїланду та Нової Зеландії.

Про це повідомляється на сайті президента.

Під час бесіди з послом Словаччини Мареком Сафіним Порошенко висловив вдячність за послідовну підтримку Словаччиною суверенітету і територіальної цілісності України, а також за допомогу в реабілітації українських військовослужбовців, поранених на Донбасі. Також обговорювалося питання посилення взаємодії двох країн на євроатлантичному напрямку і в рамках регіонального формату "Вишеградська четвірка+".

Фото: president.gov.ua

Увагу посла Малайзії Дато Раджа Реза Раджа Заіб Ша було залучено до важливості регулярного українсько-малайзійського політичного діалогу. Порошенко відзначив доцільність залучення потенціалу наявних двосторонніх механізмів співпраці, зокрема, у торговельно-економічній та оборонній сферах.

Президент також наголосив на важливості подальшої співпраці для притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака Малайзійських авіаліній МН17 на Донбасі.

Фото: president.gov.ua

Порошенко також висловив подяку Послу Нової Зеландії Мері Патриції Терстон за підтримку України. Сторони обговорили питання підвищення рівня двосторонньої торгівлі та економічної співпраці, залучення новозеландських інвестицій в економіку України. Йшлося також про перспективи початку діалогу з Новою Зеландією щодо лібералізації візового режиму для громадян України.

Фото: president.gov.ua

З послом Панами Енріке Антоніо Зарак Лінаресом президент обговорив питання активізації політичного діалогу та перспективи подальшої взаємодії в торговельно-економічній сфері, включаючи поглиблення інвестиційної співпраці. Порошенко також висловив вдячність за незмінну підтримку Панамою територіальної цілісності та суверенітету України.

Фото: president.gov.ua

Під час зустрічі з послом Таїланду в Україні Сансані Сахатсарангші (за сумісництвом) відзначалася важливість активізації двосторонніх політичних контактів.

Фото: president.gov.ua

"Порошенко позитивно оцінив рішення керівництва Королівства Таїланд про призначення Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Таїланд в Україні за сумісництвом з резиденцією в Республіці Польща, а не в Російській Федерації", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, на початку вересня Порошенко призначив директора Департаменту міжнародної безпеки Сергія Шутенка новим послом України в Греції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram