ГоловнаПолітика

САП звинуватила директора НАБУ в систематичному розголошенні даних слідства

Ситник нібито завчасно повідомив міністра інфраструктури Омеляна про прийдешній обшук.

САП звинуватила директора НАБУ в систематичному розголошенні даних слідства
Фото: uacrisis.org

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних попереднього розслідування директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

Про це повідомила прес-служба САП у Фейсбуці.

Зазначають, що йдеться про вчорашню заяву міністра інфраструктури Володимира Омеляна про завчасне повідомленні Ситником про заплановане проведення обшуку за місцем його проживання.

"Попередньо: зазначена заява не розглядається як голослівна, адже матеріали кримінального провадження, в якому йому повідомлено про підозру, яке містить відомості про наявність телефонних з'єднань між Омеляном В.В. і абонентом, записаним як «Артем Ситник», напередодні проведення обшуку, зокрема о 08:00, 11:32, 19:09, 23:42 02.11.2017 року. З метою забезпечення ефективності досудового розслідування матеріали розпочатого кримінального провадження будуть відправлені генеральному прокурору для визначення органу досудового слідства", - йдеться в повідомленні.

Одночасно САП звертає увагу на те, що Ситник "послідовно, постійно і систематично здійснює неправомірне розголошення даних досудового розслідування, що суттєво шкодить інтересам кримінального провадження".

Нагадаємо, 13 вересня детективи НАБУ повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Міністр заявив, що доводитиме свою невинність у суді і повідомив, що на нього чинився тиск з боку керівництва НАБУ. Також Омелян заявив, що йому відомо про факти співпраці керівництва НАБУ з українськими політиками.

14 вересня Солом'янський райсуд відпустив Омеляна на поруки, але зобов'язав здати закордонний паспорт. У той самий час НАБУ надало дозвіл міністрові виїжджати в закордонні відрядження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram