ГоловнаПолітика

Сенцов попросив більше інформації про конкретні події, - правозахисниця

Політув'язнений режисер почувається в інформаційному вакуумі.

Сенцов попросив більше інформації про конкретні події, - правозахисниця
Фото: facebook/Людмила Денісова

Російська правозахисниця Тетяна Щур повідомила, що політув'язнений у Росії український режисер Олег Сенцов просить у листах до нього більше розповідати про конкретні події, в тому числі і про українських в'язнів у російських в'язницях.

"17 вересня Олег Сенцов написав лист. Сьогодні ми його отримали. Лист з 2-х частин. Одна - для колег із конкретними вказівками про постановку фільму за своєю п'єсою "Номери"", - повідомила Щур на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у п'ятницю.

В іншій частині свого листа Сенцов говорить про те, що йому дуже не вистачає конкретної інформації.

"Не "ахів і зітхань, сліз і соплів", які він отримує в 90 відсотках листів, а саме інформації про конкретні події, які відбуваються в світі довкола українських в'язнів у російських в'язницях, навколо цілей його голодування. Він перебуває в інформаційному вакуумі. Телевізор і той зламався ... Закінчилася передплата на "Новую газету", - зазначила Щур.

Вона процитувала уривок з листа українського політв'язня: "Так, я отримую достатньо листів. В основному 10-15 на тиждень. Але в основному це схоже на стогін від якогось одноманітного флешмобу, в тому числі і зарубіжного. З іншого боку, мені більше важливо, щоб щось відбувалося, ніж самому знати про це. Дія важливіша за інформацію про неї (...) Не ображайтеся на мене, якщо я буваю прискіпливий і різкий. З собою я ще більш жорстокий, повірте. Просто без такого конкретного підходу і конкретних цілей не буде конкретних результатів, а я звик робити все добре, від малих питань до великих, і звик перемагати!"

Щур також звернула увагу на те, що про здоров'я Сенцов не пише взагалі.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О. Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за підготовку теракту. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ. Прохання про помилування Сенцова, надіслане його матір'ю, не було прийнято до розгляду.

У попередніх листах до своєї сестри, Наталії Каплан, Сенцов писав, що "кінець близький", а також дав розпорядження на випадок своєї смерті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram