ГоловнаПолітика

Кримський активіст Чапух припинив голодування, - Денісова

Стан здоров'я не дозволяє кримчанину продовжувати акцію протесту.

Кримський активіст Чапух припинив голодування, - Денісова
Фото: Крымская правозащитная группа

65-річний кримський активіст Асан Чапух, ув'язнений у СІЗО Сімферополя, припинив голодування. Про це сьогодні на своїй сторінці в Фейсбуці повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Після шестиденної відмови від харчування і ненадання йому належного лікування йому стало ще гірше. Він припинив свій найжорсткіший і найскладніший з усіх протестів - голодування", - написала Денісова.

"Ще вчора вранці йому було настільки важко, що він не міг самостійно ходити. На зустріч з адвокатом Асана під руки виводили інші ув'язнені. А тепер його стан здоров'я став ще гіршим. Мені шкода, що досі, навіть після моїх звернень до уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової, Асану так і не надано медичної допомоги. Чекаю на якнайшвидшу реакцію і невідкладні дії МЗС РФ на ноту нашого МЗС", - додала омбудсмен.

Ставлення російських тюремників до активіста Денісова назвала "навмисними і цілеспрямованими тортурами".

Нагадаємо, кримськотатарського активіста Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року. Йому і ще трьом кримським татарам (Казиму Аметову, Руслану Трубачу і Бекіру Дегерменджі) інкримінують звинувачення в здирстві у "справі Веджіє Кашка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram