ГоловнаПолітика

Денісова вимагає негайно допустити її до Балуха

Раніше стало відомо, що українського політв'язня, який голодує вже 181 день, побили в СІЗО.

Денісова вимагає негайно допустити її до Балуха
Фото: LB.ua

Омбудсмен Людмила Денісова вимагає негайної зустрічі з політв'язнем, незаконно затриманим в окупованому Криму українцем Володимиром Балухом.

Про це Денісова заявила 15 вересня після того, як стало відомо про побиття Балуха в СІЗО, де його утримують.

"Вимагаю негайно допустити мене до Володимира Балуха! Будь-якої хвилини я готова виїхати до нього", - заявила омбудсмен.

"На моє прохання відвідування Володимира Балуха і Кирила Вишинського на умовах синхронності, Тетяна Москалькова запевнила, що звернулася за наданням дозволу до всіх причетних органів. Я чекаю, але розумію: тільки Путін може ухвалити таке рішення", - зазначила Денісова.

Вона додала, що Балуха скоро етапують.

"Загублять" по дорозі і ніхто його більше не побачить. Ні рідні, ні друзі, ні знайомі, ні ті, хто майже 2 роки за нього хвилюється", - написала вона.

Також Денісова додала: омбудсмен РФ повідомила їй, що "Балух нібито сам спровокував конфлікт": "Москалькова каже, що його повинні були покарати. Не зробили цього, тільки "враховуючи його стан".

Однак, за словами Денісової, Балуха "вивели з камери подалі від відеоспостереження і намагалися поставити на коліна".

"Він плював в обличчя наглядачам, але його не зламали. За непокору кати звалили українця на підлогу, надягли наручники, били по голові, печінці і залякували ... В цей час "сусіди" Балуха прибрали у камері. Коли над ним знущалися, інші ув'язнені зробили все можливе, щоб зразкові умови утримання показати світу", - заявила уповноважений ВР з прав людини.

Нагадаємо, Ахтем Чийгоз сьогодні повідомив, що українського активіста Володимира Балуха побили в СІЗО. Раніше Чийгоз розповів, що стан Балуха сильно погіршився.

Ув'язнений в Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram