ГоловнаПолітика

Лавров у Берліні запевнив, що Сенцов перебуває під постійним наглядом лікарів

Проблему з голодуванням Сенцова Лавров назвав "питанням, що стосуються гуманітарної сфери".

Лавров у Берліні запевнив, що Сенцов перебуває під постійним наглядом лікарів
Фото: EPA/UPG

Український режисер Олег Сенцов, який 124-й день голодує у російській в'язниці, перебуває під постійним контролем лікарів.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції після переговорів з міністром закордонних справ ФРН Хайко Масом, відповідаючи у Берліні на запитання кореспондента DW.

Лавров нагадав, що український кінорежисер "засуджений за підготовку терористичного акту, за підготовку вибуху у Криму". За словами міністра, цей факт не заперечує і українське керівництво.

Голова МЗС РФ заявив також, що російська влада "неодноразово публічно інформувала громадськість про його стан здоров'я". Так що всі ті, хто турбується про його долю, про це поінформовані, вказав голова російського МЗС.

"Лавров мав на увазі і канцлера ФРН Ангелу Меркель, яка, за його словами, піднімала тему Сенцова на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Мезеберзі у серпні цього року", відзначає видання.

Саму проблему з голодуванням Сенцова Лавров назвав "питанням, що стосуються гуманітарної сфери".

Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня з вимогою звільнити всіх українців, які утримуються у Росії з політичних мотивів. Родичі Сенцова заявляють про суттєве погіршення його здоров'я.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону у серпні 2015 року засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі. Режисер утримується у виправній колонії суворого режиму у м Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram