ГоловнаПолітика

Україна і Естонія скоординували підходи щодо протидії гібридним викликам з боку Росії

Сторони обговорили нагальні спільні кроки для звільнення українських політв'язнів у Росії.

Голова Української держави Петро Порошенко провів переговори з президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд.

Під час зустрічі були обговорені актуальні питання двостороннього порядку денного, зокрема, скоординовано підходи щодо протидії гібридним викликам з боку РФ, інформує прес-служба Порошенка.

Фото: прес-служба Порошенка

"З Керсті Кальюлайд, яка стала першим лідером іноземної держави, яка у травні 2018 року відвідала лінію розмежування на Сході України, було детально обговорено розвиток безпекової ситуації, обумовленої тривалою військовою агресією РФ", - йдеться у повідомленні.

Також сторони обговорили нагальні спільні кроки для звільнення українських політичних в'язнів у Росії.

Петро Порошенко подякував Естонії і особисто президенту Кальюлайд за незмінну політичну підтримку нашої країни і активну практичну допомогу, у тому числі і шляхом реалізації конкретних проектів з відновлення інфраструктури на Сході України, відзначають у прес-службі.

Як повідомлялося, президент Естонії Керсті Кальюлайд у рамках свого візиту в Україну 24 травня приїхала на Донбас. У Краматорську Кальюлайд зустрілася з командувачем Операції об'єднаних сил Сергієм Наєвим, який поінформував її про ситуацію на фронті.

Також президент Естонії відвідала гуртожиток для вимушених переселенців у Краматорську, який реконструювали за рахунок місцевого бюджету та коштів Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram