ГоловнаПолітика

Одного з підозрюваних у справі Гандзюк відпустили під домашній арешт

Він заявив, що тільки привіз поплічників з Олешок у Херсон.

Одного з підозрюваних у справі Гандзюк відпустили під домашній арешт
Фото: facebook.com/sergij.nikitenko

Апеляційний суд Херсонської області відпустив під домашній арешт Володимира Васяновича, якого підозрюють у причетності до замаху на вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомив херсонський журналіст Сергій Нікітенко.

"Володимира Васяновича відпустили під домашній арешт. Він заявив, що тільки привіз поплічників з Олешок у Херсон. Хоча раніше його називали тим учасником групи, який подавав сигнал, що Катя вийшла з під'їзду. У суді сьогодні він заявив, що організатор - Опер [Сергій Торбін]. У суді першої інстанції, за словами, адвоката, Васянович побоявся давати покази, оскільки боявся за своє життя. Він також заявив, що визнає свою провину, готовий нести відповідальність і кається", - написав Нікітенко в фейсбуці.

Торбіну і Микиті Грабчуку (безпосередній виконавець нападу) запобіжний захід залишили колишнім - утримання під вартою.

Нагадаємо, 31 червня в Херсоні співробітницю міської ради та активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Поліція розслідує напад як замах на вбивство.

Слідство підозрює в скоєнні нападу на херсонську активістку п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук. В організації злочину звинувачують Торбіна. Інформація про замовників засекречена.

Усім п'ятьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід: чотирьох взяли під варту, одного - Вишневського - відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram