ГоловнаПолітика

Тимошенко обіцяє новаторам податкові канікули і дешеві кредити

Лідерка "Батьківщини" розповіла про новий економічний курс.

Тимошенко обіцяє новаторам податкові канікули і дешеві кредити
Фото: скриншот видео

Держава мусить створити умови, за яких десятки тисяч інтелектуалів, змушених нині працювати за кордоном, повернуться до України. Таку думку висловила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко у Фейсбуці.

«У нас є свої генії, свої українські таланти і класні фахівці світового рівня…Вони сьогодні успішно працюють і в Каліфорнії, і в тому ж Китаї, і по всьому світу… Наше завдання - зробити так, щоб вони успішно працювали і вдома, в Україні, - вважає лідер «Батьківщини».

Нинішня влада ніяк не мотивує фахівців працювати в Україні - визнає Юлія Тимошенко. Вона наводить приклад українського Ілона Маска - вітчизняного винахідника Данила Тонкопія, чий унікальний електробайк занесено до Книги рекордів Гіннеса. Але виробляти його, через відсутність будь-якої підтримки з боку держави, розробник змушений в Китаї. Саме тому одним із завдань Нового економічного курсу, презентація якого відбудеться 21 вересня, стане підтримка вітчизняних інноваторів, заявляє Тимошенко. Вона не сумнівається - партнерськими взаємовигідними методами можна зупинити “еміграцію інтелекту”.

«Ми відкриємо для інноваційних підприємств нову програму кредитування на європейських умовах. Введемо податкові канікули та надамо державне грантове фінансування для розвитку їх наукових підрозділів. Це створить нові робочі місця, відновить стрімке становлення науки, а Україну підніме на високий рівень інноваційного розвитку», - розповіла Юлія Тимошенко.

Тільки поставивши в основу новітньої національної ідеї та технологічного прориву Людину,можна розраховувати на успіх, переконана Юлія Тимошенко. Вона впевнена, що реалізація Нового економічного курсу дозволить в найкоротші терміни побудувати сильну, достойну, щасливу країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram