ГоловнаПолітика

Два маріупольських підривники отримали по 8,5 років позбавлення волі

Вони входили в бандформування, яке вбило міліціонера Мандрика.

Два маріупольських підривники отримали по 8,5 років позбавлення волі
Фото: Сергей Нужненко

Іллічівський районний суд Маріуполя засудив до 8 років і 6 місяців позбавлення волі двох злочинців, які в лютому 2015 року брали участь у спробі підірвати залізничний міст у Маріуполі. Теракту запобігли співробітники МВС, але під час перестрілки загинув один із міліціонерів Віталій Мандрик.

Про це йдеться на сайті суду.

Згідно з текстом вироку, один з чоловіків скоїв замах на вчинення терористичного акту, брав участь у терористичній організації і виготовляв вибухові пристрої. Другого засудженого покарано за те, що зберігав для терористів вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини і вибухові пристрої.

Вирок поки що не набув чинності, оскільки обвинувачені мають час на апеляцію.

Нагадаємо, 23 лютого 2015 року група швидкого реагування МВС України зупинила машину для перевірки документів. У ній перебувала диверсійна група бойовиків, які відкрили вогонь по міліціонерах. Було важко поранено трьох співробітників міліції, один з них - Віталій Мандрик - помер у лікарні від отриманих ран. Йому було 27 років.

Одного злочинця вбили під час переслідування, інший утік з місця події. У машині знайшли сумку з вибухівкою, яку, як встановило слідство, планували використовувати для підриву мостів у Маріуполі.

Убивцю Мандрика знайшли через місяць, під час операції затримання він вистрілив собі в голову.

У грудні 2014 року поблизу Маріуполя підірвали залізничний міст через річку Кальчик, який зв'язував металургійні комбінати імені Ілліча та "Азовсталь" з Маріупольським морським портом. Його відновили тільки через 11 місяців.

Того ж дня терористи мали намір підірвати ще два залізничні мости. Одній спробі теракту запобігли військові і міліція, іншій - двоє охоронців заводу "Азовсталь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram