ГоловнаПолітика

ФСБ звинуватила СБУ у співпраці з "Ісламською державою" для вбивства ватажків "ДНР" і "ЛНР"

Заява ґрунтується на свідченнях затриманого в Росії дагестанця.

ФСБ звинуватила СБУ у співпраці з "Ісламською державою" для вбивства ватажків "ДНР" і "ЛНР"
Фото: slovoidilo.ua

Федеральна служба безпеки Російської Федерації звинуватила Службу безпеки України у співпраці з "Ісламською державою" для вбивства ватажків "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляють на сайті ФСБ.

Там стверджують, що 9 вересня в Росії затримали уродженця Дагестану Меджида Магомедова, який нібито за завданням СБУ і "Правого сектору" планував убити командира "одного з підрозділів збройних сил ДНР", котрий проживає в Смоленській області. У нього нібито знайшли саморобну бомбу потужністю 1,5 кг у тротиловому еквіваленті, пістолет із глушником і набої.

ФСБ заявила, що цей Магомедов - бойовик "Ісламської держави".

"За інформацією, наданою затриманим, на території України національні спецслужби надають активну допомогу бойовикам міжнародної терористичної організації «Ісламська держава» в забезпеченні їх безпеки, фінансуванні і наданні зброї та вибухових речовин для організації терористичних актів на території Російської Федерації. У тому числі члени МТО «Ісламська держава» активно задіюються спецслужбами України для усунення лідерів ополчення самопроголошених Луганської і Донецької народних республік", - заявили у ФСБ.

Нагадаємо, що 31 серпня в Донецьку підірвали ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. За версією Росії, вбивство влаштувала Україна.

Але українська розвідка впевнена, що насправді вибух організувала ФСБ. За інформацією, якою володіє військова розвідка України, в окупованому Донецьку перебуває група співробітників ФСБ, яка знищує докази своєї причетності до вбивства. Ватажка терористів ліквідовано через боротьбу за сфери впливу між силовими структурами Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram