ГоловнаПолітика

Україна закликала до нових санкцій проти РФ за вибори в ОРДЛО

Дії Кремля грубо порушують зобов'язання РФ як сторони "мінських домовленостей".

Україна закликала до нових санкцій проти РФ за вибори в ОРДЛО
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України вважає, що рішення бойовиків "ДНР" і "ЛНР" провести вибори 11 листопада є достатньою підставою для нових санкцій проти Росії.

"У зв'язку з появою в російських засобах масової інформації повідомлень про намір окупаційної адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях України провести так звані "позачергові вибори" ватажків бойовиків та їх нелегітимних представницьких органів. Міністерство закордонних справ України зазначає, що такі дії Кремля грубо порушують зобов'язання Російської Федерації як сторони "мінських домовленостей", - йдеться в заяві МЗС.

Україна наголосила, що результати цього голосування будуть юридично нікчемними і не будуть визнані.

"Їх результати не будуть створювати жодних правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні світовим співтовариством. Ці провокаційні дії... будуть здатні звести нанівець наполегливі міжнародні зусилля з врегулювання ситуації, що виникла в результаті збройної агресії Російської Федерації проти України та окупації нею частини суверенної території нашої держави. Уся відповідальність за постійне блокування і торпедування процесу мирного врегулювання покладатиметься на Російську Федерацію. Закликаємо міжнародних партнерів надати чітку оцінку таким діям Кремля і посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, зокрема шляхом запровадження проти неї додаткових санкцій, щоб змусити її повернутися до виконання взятих на себе зобов'язань", - йдеться в заяві.

Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на Донбасі на підставі "мінських домовленостей".

Нагадаємо, що ще в серпні російські ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що Росія відклала "вибори" в ОРДЛО у вигляді відсутності прямої необхідності в них, однак ситуація змінилася після вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, що відбулося 31 серпня.

У результаті 7 вересня "народна рада ДНР" проголосувала за проведення виборів ватажка "ДНР" і так званих депутатів. Дата голосування - 11 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram