ГоловнаПолітика

Українська поліція замовить соцопитування для оцінки своєї ефективності

Анкета складається з 33 пунктів. Її розробили на підставі польського досвіду.

Українська поліція замовить соцопитування для оцінки своєї ефективності
Сергей Князев
Фото: npu.gov.ua

Національна поліція має намір замовити соціологічне опитування, щоб оцінити рівень довіри громадян до роботи правоохоронців.

Про це йдеться на сайті поліції.

Уже розроблено проект наказу, який передбачає процедуру оцінки роботи поліції і визначає індикатори, за якими незалежна соціологічна служба буде здійснювати дослідження.

Опитувальник розробляли на основі досвіду польських поліцейських за участю вищих навчальних закладів системи МВС, Інституту соціології Національної академії наук, Державного науково-дослідного інституту МВС, Громадської ради при МВС, посольств Польщі та Канади, а також Консультативної місії Європейського Союзу.

Анкета буде складатися з 33 питань, що дозволяють визначити думку і ставлення громадян до роботи органів і підрозділів поліції, а також відчуття безпеки на території, де проживають респонденти.

Окрім того, метою соцдослідження буде визначення рівня латентної злочинності, готовності громадян повідомляти про випадки, з якими вони раніше не зверталися в поліцію, а також замір ефективності роботи місцевого відділу поліції.

Наказ завізували всі керівники МВС, його подадуть на підпис міністрові внутрішніх справ.

Нагадаємо, 2015 року в МВС України повідомили про скасування так званої "паличної системи". Міністр Арсен Аваков тоді підписав наказ про скасування 86 показників ефективності роботи міліцейського підрозділу.

Нова система оцінки поліції мала спиратися на довіру населення і відбуватися за чотирма напрямками: результати зовнішнього опитування; оцінка бізнес-середовищем; результати внутрішнього опитування; результати виконання пріоритетних завдань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram