ГоловнаПолітика

Україна попросила Росію повідомити про долю Плотницького

Геращенко натякнула, що ватажка "ЛНР" могли усунути, як Захарченка.

Україна попросила Росію повідомити про долю Плотницького
Игорь Плотницкий (слева) и Александр Захарченко
Фото: EPA/UPG

Українська сторона Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську у світлі подій з ватажком "ДНР" Олександром Захарченком попросила повідомити, де перебуває колишній ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Українська сторона поцікавилася, де зник громадянин Плотницький, по якому в Україні відкрита низка кримінальних справ і якого маємо рано чи пізно побачити в українських і міжнародних судах разом з подільниками. Відповіді немає", - написала вона у фейсбуці.

Україна також зажадала від Росії повідомити про слідчі групи, які з Москви направили на Донбас для розслідування вбивства Захарченка.

"По-перше, це грубе порушення українського законодавства. На нашій суверенній території слідчі дії можуть вести тільки українські слідчі органи або ж [іноземні] з дозволу відповідних структур, а ми росіянам таких дозволів не давали. По-друге, це і порушення Кримінального кодексу самої РФ, який передбачає, що слідчі органи можуть працювати тільки на території Федерації. Фактично це визнання окупації РФ Донбасу, якщо там вже шастають не лише військові, феесбешники, "потіряшки", але й слідчі. Росіяни категорично відмовилися надати ОБСЄ та Україні будь-яку інформацію про ці слідчі групи", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, що Плотницького відсторонили від влади в Луганську в листопаді 2017 року.

Після цього він виїхав у Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram