ГоловнаПолітика

Суд не встиг продовжити запобіжний захід Савченко

Підтримати Савченко прийшли 33 її прихильники, заявивши, що готові взяти її на поруки.

Суд не встиг продовжити запобіжний захід Савченко
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва не встиг розглянути клопотання головної військової прокуратури про продовження запобіжного заходу депутату Надії Савченко - утримання її під вартою.

Як передає Радіо Свобода, суд врахував прохання Савченко та її адвокатів і переніс засідання на вівторок, через закінчення робочого дня і те, що, за словами Савченко, учасники процесу втомилися.

Суд погодився зробити перерву до вівторка з урахуванням того, що термін нинішнього утримання Савченко під вартою закінчується 7 вересня.

Сьогодні про продовження арешту Савченко висловилися прокурори Олександр Банник, Олександр Климович і Денис Мікулін. За їхніми словами, у разі звільнення Савченко, якій інкримінують підготовку теракту, може продовжити злочинну діяльність, спілкуватися зі співучасниками, впливати на докази або втекти за кордон.

Підтримати Савченко прийшли 33 її прихильники, заявивши, що готові взяти її на поруки.

Зі свого боку, адвокати Савченко заявили, що ризиків, про які говорить прокуратура, немає. Так, лідер угрупування "ДНР" Олександр Захарченко, зв'язки з яким називали чинником ризику, загинув, наголосив адвокат Андрій Левковець. Якби Савченко хотіла втекти, то вона б зробила це до арешту, зазначив адвокат.

Сама ж Савченко звинуватила прокуратуру у наведенні неправдивих даних і в тому, що представники обвинувачення називають її винною без рішення суду.

29 серпня Шевченківський районний суд Києва відмовив адвокатам народного депутата Надії Савченко у зміні запобіжного заходу і залишив її під вартою.

Апеляційний суд залишив чинним це рішення.

Верховна Рада 22 березня позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання і арешт. Савченко затримали за звинуваченнями в підготовці до терористичного акту, незаконному поводженні зі зброєю, підготовці до силового захоплення влади і підготовці замаху на життя провідних українських політиків. Генпрокурор Юрій Луценко раніше заявив, що є неспростовні докази того, що Савченко особисто планувала провести терористичний акт у парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram