ГоловнаПолітика

МЗС Росії звинуватило Україну в убивстві Захарченка (оновлено)

СБУ вважає загибель ватажка "ДНР" "результатом міжусобних воєн".

МЗС Росії звинуватило Україну в убивстві Захарченка (оновлено)
Фото: twitter.com/swentol

Представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова звинуватила Україну в вбивстві ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

"Є всі підстави вважати, що за його вбивством стоїть київський режим, який не раз використовував подібні методи усунення інакомислячих і неугодних. Замість виконання мінських домовленостей і пошуку шляхів врегулювання внутрішнього конфлікту, київська партія війни реалізує терористичний сценарій, посилюючи і без того складну обстановку в регіоні. Не виконавши обіцянки про мир, мабуть, вирішили перейти до кривавої бійні", - цитує її заяву видання "РБК".

Вона закликала світову спільноту звернути увагу на загибель Захарченка.

Оновлення. Олександр Захарченко був убитий в Донецьку або в результаті кримінальних розборок в середовищі бойовиків, або ліквідований російськими спецслужбами.

Про це в ефірі телеканалу "112. Україна" заявив керівник апарату голови Служби безпеки України Ігор Гуськов.

"Сьогодні стався вибух, в результаті чого загинув Захарченко і не тільки він ... За нашими даними, за тим вибухом стоять саме бойовики, або російські спецслужби", - цитує Гуськова "Інтерфакс-Україна".

"У нас є підстави вважати, що смерть Захарченка може бути результатом внутрішніх кримінальних конфліктів в середовищі бойовиків, в першу чергу пов'язаних з перерозподілом бізнесу, віджатого протягом 2014-18 рр. Але ми не виключаємо і спроби російських спецслужб також усунути одіозну фігуру, яка, у нас є інформація, заважала росіянам на сьогодні стала зайвою", - додав він.

У свою чергу, речник СБУ Олена Гітлянська в коментарі "УП" також підтвердила факт загибелі Захарченка в Донецьку. "За нашою інформацією, це відповідає дійсності. Ми вважаємо це результатом міжусобних воєн", - сказала вона.

Оновлення 20:58. В українському МЗС прокоментували звинувачення України в вбивстві Захарченка.

"Блискавична реакція МЗС РФ на вбивство Захарченка свідчить, як мінімум, про спроби РФ прикрити маріонеток, яких вона підтримує і фінансує", - написала в твіттері прес-секретар МЗС Мар'яна Беца

Нагадаємо, що Захарченко загинув 31 серпня в результаті вибуху в ресторані "Сепар" в центрі Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram