ГоловнаПолітика

Тимошенко поставила під сумнів корисність "рад ззовні"

Не варто розраховувати, що країни-конкуренти надішлють нам рецепти, як стати сильними і багатими.

Тимошенко поставила під сумнів корисність "рад ззовні"
Фото: ba.org.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що Україна часто переоцінює корисність порад ззовні, і запропонувала, щоб стратегію змін, в першу чергу економічних, формувало вітчизняне підприємницьке співтовариство.

Про це вона заявила під час представлення концепту нової Конституції в Києві 24 серпня.

За словами лідера "Батьківщини", в України є надійні друзі і віддані союзники в світі, але водночас вони є нашими конкурентами. Тому не варто розраховувати, що країни-конкуренти надішлють нам рецепти, як стати сильними і багатими.

"Ну ось піду я сьогодні до партії Ляшка і скажу: Слухай, Олеже, а ти можеш зі своєю командою розробити для «Батьківщини» технологію перемоги на парламентських виборах? Ляшко скаже: Так, з радістю, негайно. Куди здавати продукт?"- пожартувала вона.

Тимошенко вважає, що Київ дуже серйозно покладається на зовнішні поради і людей, які їх привозять.

"Я можу відразу назвати 10 вбивчих для нас рішень, які були представлені як реформи. І я не один рік про це говорю в обличчя того ж Міжнародного валютного фонду", - цитує політика прес-служба "Батьківщини".

Україна повинна користуватися можливостями, які дає співпраця зі світом, але робити це виключно у власних інтересах, переконана лідер "Батьківщини". Для цього потрібно повірити в свої сили, сформувати професійну команду зі своїх громадян і самим створити правила.

"Це і є справжній суверенітет - творити життя самим, а не споживати наслідки чужих рішень. Нам буде важко, але ми впораємося", - резюмувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram