ГоловнаПолітика

Порошенко: від "Слава Україні" ворогів корчить як чортів від ладану

"А ми відчуваємо колосальне піднесення".

Порошенко: від "Слава Україні" ворогів корчить як чортів від ладану
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко пропонуватиме Верховній Раді запровадити в українській армії вітання "Слава Україні! - Героям слава!" замість радянського "Здоров'я бажаю".

Про це він сказав у своєму виступі під час військового параду в День Незалежності.

"Ви щойно бачили і чули, як міністр оборони вперше в історії привітав учасників параду словами "Слава Україні". Найміцнішими стають ті традиції, які народжуються в народі, генеруються народом і людськими серцями, передаються з покоління в покоління. Серед наших символів - не тільки прапор, герб і гімн, про які написано в Конституції, а й національне гасло "Слава Україні! - Героям слава!". Від нього ми відчуваємо колосальне піднесення, а наших ворогів корчить як чортів від ладану. Воно саме увійшло в наше життя, а тепер настав час надати йому силу закону. Ось чому я подаю у Верховну Раду законопроект про зміни до військових статутів, згідно з якими це гасло стане головним привітанням у Збройних силах України", - сказав він.

Нагадаємо, що ще в лютому 2018 року Кабінет міністрів запропонував ввести зміни в Стройовий статут, згідно з яким на вітання начальника або старшого за військовим званням "Слава Україні" всі військовослужбовці, що перебувають у строю або поза строєм, мають відповідати: "Героям слава".

Однак пізніше його визнали "сирим", і президент вирішив зареєструвати власний проект.

Привітання "Слава Україні" з'явилося за часів Української Народної Республіки і з відповіддю "Героя слава" використовувалося в Українській повстанській армії.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram