ГоловнаПолітика

Світлична разом із харків'янами провели флешмоб до Дня прапора в центрі Харкова

Таке арт-шоу планують проводити щороку.

23 серпня на площі Конституції в Харкові відбулося модульне арт-шоу, в якому взяли участь понад 700 харків'ян, у тому числі голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

Як повідомляють на сайті ХОДА, під час арт-шоу його учасники, одягнені в національний одяг, піднімали вгору таблички жовтого і блакитного кольорів і шикувалися в формі прапора України, жовто-блакитного серця і букв UA. Змодельовані символи були зафіксовані квадрокоптером і виведені на великий екран, встановлений на площі.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Фото: kharkivoda.gov.ua

"День Державного прапора - це свято всіх поколінь. І ця акція об'єднала всіх харків'ян. Вона показує, наскільки ми любимо Україну. Символ України об'єднує серця. І свою єдність і любов до України ми доводимо щодня", - наголосила Світлична.

Голова ХОДА повідомила, що таке арт-шоу до Дня Державного прапора буде щорічним.

Вона нагадала, що 23 серпня відзначається не тільки День прапора, але також 75-та річниця визволення Харкова від нацистських загарбників і День міста.

"Дуже символічно, що такі великі свята ми відзначаємо в один день. Адже багато харків'ян - промисловців і підприємців, волонтерів і військових, діячів науки і спортсменів - створювали велич нашого державного прапора. І в найважчі часи саме Харківщина проявила характер, дала відсіч агресору, зберегла незалежність і територіальну цілісність країни і заслужила право жити під жовто-синім прапором", - сказала керівник області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram