ГоловнаПолітика

Макрон привітав Порошенка і українців з Днем Незалежності

Франція залишається поряд з Україною в пошуках сталого рішення конфлікту на Донбасі.

Макрон привітав Порошенка і українців з Днем Незалежності
Фото: пресс-служба президента

Президент Франції Еммануель Макрон привітав свого українського колегу Петра Порошенка і громадян України з Днем Незалежності і побажав процвітання і миру. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

У привітанні Макрон зазначив, що Франція залишається поряд з Україною в пошуках сталого рішення конфлікту, який лютує на Донбасі. Він підтвердив прихильність Франції, як і Європейського Союзу, суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Макрон також наголосив, що Франція не визнає незаконної анексії Криму з боку Росії і вважає силовий перегляд кордонів суперечить міжнародному праву.

Президент Франції зазначив, що Україна виявила сміливість і стійкість, вибравши шлях амбітних реформ, перші результати яких варто вітати. За його словами, повне виконання Угоди про асоціацію з ЄС має продемонструвати налаштованість України на успішне завершення цього реформаторського пориву.

"Ви можете розраховувати на підтримку з боку Франції, щоб допомогти вам в реалізації цієї вимогливої програми реформ і супроводжувати Україну на шляху поглиблення її партнерства з Європейським Союзом", - зазначив Макрон.

Він побажав, щоб зв'язки дружби і довіри, які об'єднують Україну і Францію, міцніли і надалі.

Нагадаємо, День Незалежності України відзначається щорічно 24 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram