ГоловнаПолітика

Денісова запропонувала Канаді ввести нові обмеження проти оточення Путіна

Омбудсмен провела зустріч з представниками канадського уряду.

Денісова запропонувала Канаді ввести нові обмеження проти оточення Путіна
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час зустрічі з парламентським секретарем, представником Міністра спадщини в парламенті Канади Аріфом Вірані запропонувала розглянути можливість введення Оттавою додаткових обмежень проти близького оточення президента РФ Володимира Путіна з метою звільнення українських політв'язнів в Росії.

"Я запросила Канаду приєднатися до всієї громадськості, яка постійно нагадує президенту Росії про необхідність повернення наших хлопців до своїх рідних. Це можна зробити через додаткові обмеження щодо людей з найближчого його оточення, а також через постійні звернення до нього. Пан Вірані пообіцяв донести всю інформацію до керівництва Парламенту Канади, оскільки, за його словами це дуже важливо для прав людей у всьому світі", - написала Денісова на своїй сторінці в фейсбуці.

Омбудсмен повідомила, що під час зустрічі сторони обговорили питання умов перебування українського політв'язня Олега Сенцова та інших політв'язнів, які перебувають на території Росії і Криму, яких сьогодні вже налічується понад 60.

Крім того, сторони обговорили питання внутрішньо переміщених осіб і конфліктні ситуації з представниками ромів в Україні.

Напередодні США оновили список санкцій щодо Росії. Під обмежувальні заходи потрапили російські громадяни Антон Олександрович Нагібін і Марина Ігорівна Царьова. Обоє вони пов'язані з петербурзькою компанією DiveTechnoService ("Дайвтехносервіс"), санкції за якою були введені ще в червні за ймовірні контакти з російськими спецслужбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram