ГоловнаПолітика

Луценко призначив нового прокурора Волинської області та наказав йому знищити "клондайки євроблях"

Попередній керівник облпрокуратури поїхав до Києва.

Луценко призначив нового прокурора Волинської області та наказав йому знищити "клондайки євроблях"
Швыдкой (слева) и Луценко
Фото: gp.gov.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко 21 серпня призначив новим прокурором Волинської області Віктора Швидкого, який раніше був першим заступником Максима Киричука, переведеного в Київську область.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Представляючи Швидкого, Луценко зазначив, що головними завданнями в роботі органів прокуратури на сьогодні є боротьба з кримінальною корупцією, забезпечення стабільності в протидії рейдерству, перевірки використання бюджетних коштів, насамперед виділених на будівництво доріг.

Ще одним пріоритетом роботи прокуратури він назвав протидію контрабанді. "Митниця продовжує перебувати під ризиком постійних зловживань, а на Волині «процвітають автоклондайки» з ввезення так званих «євроблях», знищити які - завдання номер один", - наголосив генеральний прокурор.

Він додав, що новий керівник прокуратури повинен зробити все, щоб утримати в області контрольовану ситуацію з видобутком бурштину та припиненням незаконної вирубки лісів, а також, з огляду на наближення виборів, зробити все, щоб правоохоронні органи залишалися поза політикою.

Віктор Швидкий народився 1 січня 1956 року в Дніпропетровській області. З 1981 року почав працювати в правоохоронних органах, дослужившись до начальника УМВС у Волинській області. Цю посаду він займав у 2005-2010 роках з невеликою перервою на роботу в Волинській ОДА.

У серпні 2016 року став першим заступником прокурора Волинської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram