ГоловнаПолітика

МЗС України знову зажадало звільнити Сенцова, який голодує 100 днів

Речник МЗС закликала іноземних партнерів посилити тиск на Росію.

МЗС України знову зажадало звільнити Сенцова, який голодує 100 днів
Фото: LB.ua

У Міністерстві закордонних справ України вкотре закликали іноземних партнерів і міжнародні організації посилити тиск на Росію з метою звільнення голодуючого в російській в'язниці українського режисера Олега Сенцова й інших українських політв'язнів.

"100 днів голодує О. Сенцов. Страшна цифра. Людське життя - найвища цінність. Вимагаємо від РФ негайно звільнити Олега", - написала речник МЗС України Мар'яна Беца на своїй сторінці в мікроблозі Твіттер.

"Звертаємося до наших партнерів і міжнародних організацій посилити тиск на РФ для #SaveOlegSentsov і звільнення українських політв'язнів у РФ", - підкреслила вона.

Нагадаємо, Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня з вимогою звільнити всіх українців, утримуваних у Росії з політичних мотивів. Родичі Сенцова заявляють про суттєве погіршення його здоров'я.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі. Режисера утримують у виправній колонії суворого режиму в м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram