ГоловнаПолітика

Москаль посварився з поліцією Закарпатської області

Губернатор звинуватив УЗЕ в кришуванні грального бізнесу. У відповідь його звинуватили в покриванні корупції.

Москаль посварився з поліцією Закарпатської області
Фото: Росана Тужанська

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль звинуватив поліцейське управління захисту економіки в кришуванні грального бізнесу. У відповідь Національна поліція заявила, що команда Москаля намагається прикрити голову Виноградівського району, затриманого за підозрою в хабарництві.

14 серпня на сайті ОДА з'явився список із близько 30 салонів з ігровими апаратами.

"Гральний бізнес на Закарпатті представлений у всіх районах і процвітає так, як не процвітає в будь-якому іншому регіоні України. Боротися з гральним бізнесом - прямий обов'язок Управління захисту економіки в Закарпатській області, яке очолює А. Іванків. Але співробітники УЗЕ не тільки не помічають численних гральних салонів, а, як стверджують прості люди, відкрито кришують їх", - наводиться в повідомленні коментар Москаля.

Наступного дня на сайті Національної поліції опублікували матеріал зі звинуваченнями на адресу керівництва Закарпатської ОДА й особисто Москаля.

За даними поліції, наступного дня після затримання голови Виноградівської райдержадміністрації Михайла Русанюка його заступникові надійшла вказівка з Ужгорода звільнити начальника управління освіти, молоді та спорту, який доповів у поліцію про корупційні схеми в РДА.

"Крім того, для керівництва ОДА вже стало звичкою поширювати неправдиву інформацію про діяльність управління захисту економіки в Закарпатській області, яка час від часу з'являється в регіональних ЗМІ. У зв'язку з розкриттям корупційних "схем" у Виноградівській РДА та затриманням її голови такі заяви звучать майже щодня", - заявили в поліції.

Департамент захисту економіки звинувачує команду Москаля в спробі перешкодити розслідуванню.

"Відповідальним за запобігання корупції в структурі ОДА є її голова, але замість того, щоб протидіяти корупційним «схемам», які існують у структурних підрозділах, і сприяти правоохоронцям у їх викритті та притягненні винуватих до відповідальності, посадові особи, навпаки, намагаються їх приховати, виправдовуючи протиправні дії своїх підлеглих", - заявили в поліції.

Нагадаємо, Москаль - генерал-лейтенант поліції. У 1996-1997 роках очолював міліцію Закарпатської області, в 2001-2002 роках був головою Закарпатської обласної держадміністрації та в липні 2015 року знову повернувся на цю посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram