ГоловнаПолітика

Суд над Штепою відклали на кінець вересня

Один з її адвокатів пішов у відпустку.

Суд над Штепою відклали на кінець вересня
Фото: Деловая столица

Орджонікідзевський райсуд Харкова в понеділок, 6 серпня, мав провести підготовче засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, але не зміг зробити це. "У зв'язку з відпусткою одного з адвокатів і заявою Штепи й інших адвокатів про неможливість продовжувати слухати справу без його присутності суд прийняв рішення перенести засідання", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

Наступне засідання призначено на 24 вересня.

Орджонікідзевський райсуд - уже п'ятий за рахунком харківський суд, який намагається розглянути це кримінальне провадження. Штепу починали судити в Червонозаводському райсуді, потім передали в Комінтернівський, потім - у Ленінський, потім - у Жовтневий суд, потім - в Орджонікідзевський.

Штепі інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу.

Вона перебуває на волі, оскільки попередній запобіжний захід - домашній арешт з браслетом - минув 13 січня, а нового їй так і не обрали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram