ГоловнаПолітика

Посол Хорватії прокоментував інцидент з відпочинком дітей із Краматорська

Чиновники відправили на відпочинок в Хорватії своїх дітей замість дітей учасників АТО.

Посол Хорватії прокоментував інцидент з відпочинком дітей із Краматорська

Посол Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч зробив заяву щодо інциденту в Краматорську Донецької області, де місцеві активісти звинуватили чиновників у відправці на відпочинок в Хорватії своїх дітей замість школярів з малозабезпечених сімей.

У своїй заяві дипломат не захотів коментувати деталей інциденту, але наголосив, що українських дітей, особливо із зони конфлікту, завжди раді вітати в Хорватії, повідомляють Новости Донбасса.

"Хорватія з великим задоволенням продовжила багаторічну допомогу з реабілітації та організації літнього відпочинку українських дітей переважно з сімей, постраждалих від військових дій, і з районів, що постраждали від війни... Сьогодні ми прагнемо і будемо й далі намагатися надавати гуманітарну допомогу особливо дітям із сімей, постраждалих від військових дій, і з районів, що постраждали від війни. Зрештою, наше бажання, щоб діти, як і раніше, повернулися додому із прекрасними спогадами і, наскільки це можливо, психологічно відновленими і щасливішими", - заявив Томіслав Відошевіч.

Як повідомлялося, влада Краматорська відправила на курорт тільки чотирьох дітей, батьки яких є учасниками АТО. Решта 11 юних відпочивальників виявилися дітьми впливових і заможних людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram