ГоловнаПолітика

МВС закликало Раду підвищити штрафи за порушення ПДР

Заступник Авакова поскаржився, що законопроект МВС не прийняли навіть у першому читанні.

МВС закликало Раду підвищити штрафи за порушення ПДР
Фото: Андрей Новицкий / МВД

Міністерство внутрішніх справ закликало Верховну Раду прийняти запропоновані минулого року зміни до кодексу України про адміністративні правопорушення, що стосуються підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомила прес-служба МВС.

У середу там відбулася нарада з питань посилення безпеки дорожнього руху.

"14 листопада 2017 року до Верховної Ради було направлено проект законодавчих змін щодо підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Ми пропонували посилити кримінальну відповідальність за порушення правил дорожнього руху, скоєних у стані алкогольного чи іншого сп'яніння, внести зміни в Кодекс України про адміністративні правопорушення щодо неможливості звільнення від відповідальності за керування транспортними засобами в нетверезому стані через «малозначність» або з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу. Серед новацій - підвищення розмірів штрафів за керування транспортними засобами особою, яка ніколи не отримувала права або була позбавлена їх, за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год, а також зменшити поріг відповідальності за перевищення швидкості з 20 км/год. до 10 км/год. та інше", - нагадав на нараді перший заступник міністра Сергій Яровий.

Він підкреслив, що, незважаючи на актуальність цих норм, їх досі не прийняли навіть у першому читанні.

Нагадаємо, міністерство пропонувало встановити штраф у розмірі 3400 гривень (зараз штраф за це правопорушення 510 гривень) за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год. За залишення місця ДТП пропонується встановити штраф 3400 гривень і передбачити можливість позбавлення права керування транспортним засобом на термін до шести місяців.

У 20 разів пропонують збільшити розмір штрафу за керування транспортом без права керування - він становитиме 10 200 гривень, а за повторне порушення - 40 800 гривень. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, будуть платити штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення впродовж року - 40 800 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram