ГоловнаПолітика

Кандидат на керівну посаду в ДБР запросив Найєма "в гості до себе або до дітей у гуртожиток"

Віталій Француз відповів на критику нардепа.

Кандидат на керівну посаду в ДБР запросив Найєма "в гості до себе або до дітей у гуртожиток"
Фото: zhitomir.info

Кандидат на посаду керівника управління кадрової роботи та державної служби Державного бюро розслідувань Віталій Француз відповів на критику з боку народного депутата Мустафи Найєма в тому, що його доходи не можуть пояснити походження його майна.

Найєм 20 липня порушив тему походження статків кандидатів на керівні посади в Державному бюро розслідувань і вважає, що "майже 55% з числа конкурсантів це люди, які або не можуть підтвердити походження своїх статків і майна своїх родичів, або були причетні до порушення прав людини".

З огляду на те, що в перелік осіб, від призначення яких Мустафа Найєм радить утриматися голові ДБР Романові Трубі "до отримання результатів додаткової перевірки відповідними компетентними органами", входить представник Житомирської області Віталій Француз, журналісти сайту "Житомир. Life" вирішили дізнатися його думку з цього приводу.

Кандидат на керівну посаду в ДБР заявив, що не проти додаткових перевірок компетентними органами. Разом з тим було б правильно, щоб у тих всіх статтях написали правду.

"Я маю на увазі, хай би написали, що Віталій Француз трудиться зі своєю сім'єю з 17 років, але все життя живе в 2-кімнатній квартирі площею 50 кв.м, з яких житлової площі - 29. Мої діти і внуки взагалі понад 15 років живуть в гуртожитку, що не підлягає приватизації. Тобто за всі роки я так і не зміг зібрати і придбати дітям житло, а вже онуки підросли. Що стосується іншої квартири на вулиці Бердичівській, де 124 кв.м, то як тільки мені її виділили, так якийсь чоловік почав будуватися зверху і завалив мені її. Ось вона в аварійному стані перебуває з 2004 року і досі там ніхто не проживає. Однак навіть таке житло я декларував, хоча і не можу вказати, в якому воно стані", - сказав Віталій Француз.

Він наголосив, що відкрито декларує заробітні плати, пенсії тощо.

"Що стосується акцій в "Укррічфлоті", то написати про них не забули, але вказати, що дохід від них (згідно з довідкою від податкової) становить 2 грн 55 коп., не захотіли", - додав Француз.

"Мене двічі обирали головою Житомирської обласної ради. Думаєте, я мало перевірок бачив? Однак кому потрібно - нехай перевіряють, а не просто поливають брудом. Якщо людям цікаво і вони дійсно хочуть розібратися - нехай питають, я відкритий до діалогу", - заявив він.

За його словами, поки виникає підозра, що "хтось хотів, щоб пройшли "свої", а не сталося, ось вони і б'ють".

"Ніхто нікому не забороняв брати участь у конкурсі. Особисто я набрав найбільше балів серед усіх претендентів і мав найвищий рейтинг. А якщо повернутися до теми ретельного вивчення моєї персони і моїх статків, то запрошую в гості до себе, або до дітей в гуртожиток. Приходьте і аналізуйте реальний стан справ, а не вигадки", - резюмував Віталій Француз. Нагадаємо, закон про Державне бюро розслідувань був прийнятий Верховною Радою 12 листопада 2015 року та був частиною так званого пакету безвізових законів. Президент Петро Порошенко підписав його в січні 2016 року, 1 березня того ж року закон набув чинності.

У листопаді 2017 року конкурсна комісія обрала директором ДБР Романа Трубу, після чого його призначив на посаду президент.

18 липня були названі переможці конкурсу на керівні посади в ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram