ГоловнаПолітика

Підозрюваного у хабарництві мера Сколе заарештували із заставою майже в 141 тисяч гривень

Володимир Москаль буде перебувати під вартою до 14 вересня.

Підозрюваного у хабарництві мера Сколе заарештували із заставою майже в 141 тисяч гривень
Фото: iPress.ua

Галицький районний суд Львова 20 липня обрав запобіжний захід підозрюваному у хабарництві меру міста Сколе Володимиру Москалю. Він буде перебувати під вартою до 14 вересня з правом внесення застави майже 141 тис. гривень, повідомляє ZAXID.NET.

Прокуратура клопотала про більш суворий запобіжний захід із заставою в 299 прожиткових мінімумів (понад 550 тисяч гривень). На думку сторони звинувачення, перебуваючи на волі, Москаль може надати неправомірні дії і вплив на учасників справи, яких ще не допитали.

У той же час захист підсудного вважає саме затримання незаконним, тому що 18 липня їх підзахисний не скоював ніякого злочину і дій для підписання договорів. Адвокати назвали суму застави в 550 тисяч гривень занадто великою - таку застосовують у виняткових випадках. Тому попросили суддю зменшити заставу до 64 тисяч гривень, яким був і розмір неправомірної вигоди.

Суд вирішив взяти Володимира Москаля під варту до 14 вересня з правом внесення застави в 140 тисяч 960 гривень.

Нагадаємо, 15 березня суд засудив Москаля до 6,5 років позбавлення волі за хабарництво. В цій справі також був засуджений юрисконсульт - йому дали 5,5 років з конфіскацією майна. Вони вимагали та отримали від підприємця 18 тис. гривень хабара за передачу в оренду об'єкта комунального майна та зменшення орендної плати за його користування.

13 серпня 2015 року Галицький райсуд відпустив Москаля під заставу в розмірі 48 тис. гривень і відсторонив на два місяці від посади. Справа зараз перебуває в апеляційній інстанції.

18 липня Москаля затримали на Сколівському кладовищі за підозрою в отриманні 68 тис. гривень хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram