ГоловнаПолітика

В аеропорту "Бориспіль" затримували голову обласного осередку "Батьківщини", - Тимошенко

Лідер партії заявила про "політичні репресії".

В аеропорту "Бориспіль" затримували голову обласного осередку "Батьківщини", - Тимошенко
Фото: tymoshenko.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що сьогодні вночі в міжнародному аеропорту "Бориспіль" силовики півгодини утримували керівника Київської обласної організації партії Костянтина Бондарєва в зоні, яка передує митному і паспортному контролю.

Про це повідомляють на сайті політсили.

За словами Бондарєва, у нього відібрали телефон і паспорт. Дізнавшись про це, Тимошенко і депутати фракції приїхали в аеропорт і провели там ніч.

"Політичні репресії повернулися в Україну! Всю ніч разом з депутатами фракції провели в аеропорту «Бориспіль». На злітному полі відразу по прильоту невідомі захопили нашого керівника Київської обласної партійної організації Костянтина Бондарєва. Його заблокували в мікроавтобусі і вилучили особисті речі, телефон і паспорт громадянина Україна. Не представившись, намагалися зачитати йому якийсь документ. Усе це відбувалося ще до паспортного контролю - за межами України і за межами правового поля", - написала Тимошенко у Фейсбуці.

Вона також повідомила, що викликала поліцію, щоб зафіксувати "факт крадіжки невідомими особами особистих речей Бондарєва".

За словами Тимошенко, оформлення відповідної заяви тривало кілька годин і Бондарєв зміг пройти за довідкою тільки під ранок.

"На наших активістів за дорученням президента почалося полювання. Повторюються ті ж дії, які робив Янукович. Ми усвідомлюємо, що живемо в неправовій державі. Кожен, хто одягнений у військову форму, може по-бандитському схопити людину, якщо вона не сподобалася, тероризувати, забрати особисті речі. І це роблять силові структури, які повинні захищати українців. Чи це держава, за яку ми боролися!" - заявила лідер "Батьківщини".

Вона підкреслила, що партія не залишить цей факт без уваги.

"Ми проведемо розслідування і з'ясуємо, чому СБУ замість того, щоб займатися диверсантами, сепаратистами, переслідує політичних опонентів. Просто в країні стає страшно жити людям, далеким від політики, підприємцям, політичним опонентам влади. Так далі жити не можна!" - підсумувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram