ГоловнаПолітика

"Кримського диверсанта" Панова можуть етапувати на територію РФ, - правозахисники

Його засудили до восьми років колонії.

"Кримського диверсанта" Панова можуть етапувати на територію РФ, - правозахисники
Евгений Панов
Фото: en-media.tv

Українця Євгена Панова, якого засудили до в'язниці в окупованому Росією Криму, можуть етапувати в колонію на території Росії. Його визнали винним у підготовці диверсій.

Про це в ефірі UA:Крим заявила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

"Його етапують з Криму, оскільки на півострові взагалі немає колонії суворого режиму. Я думаю, що це робиться спеціально, для того, щоб перервати зв'язки із сім'єю, для того, щоб родичам, правозахисникам і адвокатам було важче дістатися до цих людей", - прокоментувала ситуацію правозахисниця.

Ольга Скрипник також повідомила, що на вирок готується апеляційна скарга, а сторона захисту також збирає матеріали для звернення до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, 13 липня 2018 року Панова засудили до восьми років колонії суворого режиму. Ще один фігурант справи - Андрій Захтей - підписав досудову угоду зі слідством. У лютому 2018 року його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тис. рублів (близько 105 тис. гривень).

У серпні 2016 року ФСБ Росії оголосила про затримання в анексованому Криму групи "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затриманих якийсь час утримували в московському СІЗО в Лефортово, а потім повернули до Криму.

Панов до затримання працював водієм автобуса АТП Запорізької АЕС.

Російські спецслужби заявляють, що Панов і Захтей нібито планували здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури. Влада України заперечує російські звинувачення, називаючи їх "провокацією" російських спецслужб.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram