ГоловнаПолітика

Україна видала Туреччині прихильника Ґюлена

Він утік з країни після спроби військового перевороту в 2016 році.

Україна видала Туреччині прихильника Ґюлена
Фото: star.com.tr

Україна видала Туреччині прихильника проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який перебуває в опозиції до турецького президента Реджепа Ердогана і якого звинувачують у спробі перевороту в 2016 році.

За інформацією агентства "Анадолу", Саліх Зеки Ігіт був доставлений з України 12 липня співробітниками Національної розвідувальної організації Туреччини.

Його звинувачують у "зборі данини" від імені Ґюлена в турецькій провінції Мерсін. Зібрані кошти він нібито надсилав за кордон - в американський штат Пенсильванія, де нині перебуває Ґюлен і в країни Африки, де є школи ґюленістів.

Ігіт утік до України після провалу спроби військового перевороту 15 липня 2016 року в Туреччині.

Нагадаємо, група військовослужбовців Збройних сил Туреччини в ніч з 15 на 16 липня 2016 року вчинила невдалу спробу збройного захоплення влади в країні. У результаті сутичок загинули 250 осіб.

У зв'язку зі спробою перевороту було розпочато переслідування щодо 100 тисяч осіб. Упродовж двох років до різних термінів ув'язнення засуджено 2381 осіб, у тому числі 1624 путчисти отримали довічні терміни, інших засуджено до тюремного ув'язнення на термін від 1,2 до 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram