ГоловнаПолітика

Представник президента Польщі відреагував на втручання Туска в конфлікт з Україною

Питання ІНП обговорять президенти країн на найближчій зустрічі.

Представник президента Польщі відреагував на втручання Туска в конфлікт з Україною
Фото: EPA/UPG

Україна і Польща зможуть порозумітися без втручання і допомоги представників Євросоюзу. Таку заяву зробив сьогодні заступник голови канцелярії президента Польщі Павел Муха, повідомляє "Польське радіо".

Коментуючи заяву президента Євроради Дональда Туска, Муха заявив, що основою для взаєморозуміння між країнами повинна бути історична правда, а зовнішні стимули не потрібні.

Представник президента Анджея Дуди додав, що в кулуарах саміту НАТО відбудеться зустріч лідерів Польщі та України.

"Я вважаю, що польська та українська сторони можуть прекрасно порозумітися. Те, що відбувається зустріч президентів Дуди і Порошенка, те, що триває діалог, свідчить, з усією симпатією до глави Дональда Туска, що його додаткові стимули не потрібні", - підкреслив Муха.

"Президент, перебуваючи в Україні, дуже чітко сказав про те, що відносини ми повинні розвивати на основі правди, на основі надійної інформації про всі події, що відбулися. Це польське послання, президент дуже чітко сказав також про ексгумацію жертв злочину", - розповів Муха.

Нагадаємо, напередодні Дональд Туск закликав обидві держави до взаєморозуміння в конфлікті. "Закликаю влади обох країн до нового підходу у двосторонніх відносинах і позитивного мислення. Конфлікту між нами можуть прагнути тільки наші суперники або політичні дурні", - зазначив Туск.

Нагадаємо, 27 червня Сейм Польщі прийняв зміни до оновленого закону про Інститут національної пам'яті, скасувавши статтю, що передбачає кримінальну відповідальність за приписування польському народу злочинів нацистів, однак не вилучив норми про "злочини українських націоналістів" і кримінальну відповідальність за них. Київ заявив, що зміни скандального закону не задовольнили очікувань української сторони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram