ГоловнаПолітика

У Нацполіції повідомили, скільки ромів проживає в Україні

100 тисяч ромів живуть у більш ніж 3 тисячах таборів.

У Нацполіції повідомили, скільки ромів проживає в Україні
Фото: Макс Левин

В Україні проживає понад 100 тисяч ромів, які оселилися в близько 3,1 тисячі таборів.

Про це повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

"Це кількість ромів, які проживають саме в таборах. Цього року в поліцію надійшло шість повідомлень про напад на такі поселення: три - в Києві, два - у Львівській області, один - у Тернопільській", - сказав Князєв.

За його словами, в поліції зареєстровано 9 кримінальних справ через напад на ромів, з яких 4 - через хуліганство, 3 - за ознаками порушення рівноправності громадян й один - за фактом умисного вбивства.

"Мета правопорушень - публічне знищення таких поселень й активізація соціальної напруженості в країні. Всі ці напади добре сплановані й організовані. До них причетні парамілітарні громадські організації, які неправильно позиціонують себе захисниками правопорядку, незаконно наділивши самі себе функціями забезпечення громадської безпеки", - заявив голова Нацполіції.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обговорив з послами й дипломатами країн G7 розслідування поліцією нападів на циганські поселення. Голова МВС запропонував обмежити в'їзд до країн ЄС неонацистам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram