ГоловнаПолітика

Геращенко назвала ситуативну більшість у Раді "ширкою"

"За принципом "на зло мамі відморожу вуха" проголосували технічний закон, лише б без БПП".

Геращенко назвала ситуативну більшість у Раді "ширкою"
Фото: Макс Левин

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко назвала ситуативну більшість у парламенті, яка утворилося в четвер, "ширкою". Так у 2009 році називали невдалу широку коаліцію Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко.

"Депутати раділи як діти, коли влаштували ширку (всі, крім БПП) і за принципом "на зло мамі відморожу вуха" проголосували технічний закон, лише б не зміна ЦВК і без БПП", - так Геращенко прокоментувала сьогоднішнє голосування за законопроект №6518 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційного опублікування законів України та інших нормативно-правових актів.

Він був ухвалений у першому читанні 240 голосами, з яких тільки 10 були від депутатів Блоку Петра Порошенка.

На думку Геращенко, Верховна Рада сьогодні взяла на себе політичну відповідальність за те, що ЦВК "імені Януковича-Охендовського" залишається.

Нагадаємо, ситуативна більшість під час голосування за законопроект №6518 об'єднала всі фракції і групи, крім БПП, разом з позафракційними депутатами. "Народний фронт" дав 77 голосів з 81, "Опоблок" - 34 з 43, "Самопоміч" - 20 з 25, "Відродження" - 22 з 24, "Радикальна партія" - 20 з 21, "Батьківщина" - 17 з 20, "Воля народу" - 9 з 19, позафракційні - 31 з 54.

Це сталося після того, як БПП відмовився брати участь у роботі парламенту через розбіжності з питання нового складу Центрвиборчкому. Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що демарш БПП є спробою запустити процес позачергових парламентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram