ГоловнаПолітика

ГПУ реорганізувала два структурні підрозділи і створила департамент

Генпрокурор Юрій Луценко підписав відповідний наказ 2 липня.

ГПУ реорганізувала два структурні підрозділи і створила департамент
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура реорганізувала два структурні підрозділи і створила один департамент.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Відзначають, що 2 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав наказ про створення департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідного Державному бюро розслідувань, у складі трьох управлінь і двох відділів на правах окремих структурних підрозділів.

До компетенції одного з управлінь входить здійснення нагляду за дотриманням Держбюро законів під час проведення досудового розслідування.

Два інші управління - управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління та управління організації процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональних прокуратур - створені з метою оптимізації функції процесуального керівництва.

Одночасно ліквідовано два структурні підрозділи ГПУ - департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату і управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів Головного слідчого управління.

Нагадаємо, раніше ГПУ заявляла, що має намір реорганізувати департамент спецрозслідування в слідче управління. Начальник департаменту Сергій Горбатюк заявив, що не має наміру подавати у відставку у зв'язку з реорганізацією департаменту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram