ГоловнаПолітика

Кабмін виділив 106 млн гривень на облаштування КПВВ "Каланчак" і "Чонгар"

Будівельні роботи заплановано провести до кінця року.

Кабмін виділив 106 млн гривень на облаштування КПВВ "Каланчак" і "Чонгар"
Фото: 24 канал

Кабінет Міністрів у середу вирішив виділити з резервного фонду державного бюджету 105,98 млн грн на будівництво автомобільних контрольних пунктів "Каланчак" і "Чонгар" на адміністративному кордоні між Херсонською областю та Кримом, який перебуває під російською окупацією.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прийняту постанову.

Будівельні роботи заплановано провести до кінця року.

Зараз на КПВВ "Каланчак" і "Чонгар" створено мінімальні зручності, які переважно забезпечують потреби уповноважених службових осіб Фіскальної і Прикордонної служб. Для цивільного населення не було створено належних зручностей, нинішньої інфраструктури недостатньо для їх якісного обслуговування.

Одержувачем коштів з бюджету є ДП "Українське державне підприємство обслуговування іноземних і вітчизняних автотранспортних засобів "Укрінтеравтосервіс".

Український півострів Крим був незаконно окупований Російською Федерацією в лютому 2014 року. У березні того самого року Росія завершила анексію Криму, прийнявши відповідний договір, а також закон про процедуру входження Криму і Севастополя до складу РФ. Обидва документи були прийняті нижньою палатою російського парламенту - Державної думою.

Україна не визнає входження Криму до складу РФ і вважає півострів своєю територією. Світова спільнота також не визнала анексії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram