ГоловнаПолітика

Трамп пропонував Макрону вийти з Євросоюзу, - ЗМІ

Під час квітневої зустрічі американський президент нібито пропонував голові Франції "вигідну угоду".

Трамп пропонував Макрону вийти з Євросоюзу, - ЗМІ
Рукопожатие президента США Трампа и Франции Макрона, 25 мая 2017.
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пропонував французькому лідеру Еммануелю Макрону вигідну торговельну угоду, за умови виходу Франції з Євросоюзу. Про це повідомляє колумніст The Washington Post Джош Рогін з посиланням на джерела.

За даними видання, в квітні під час спільної зустрічі Трамп запропонував Макрону покинути ЄС в обмін на торговельну угоду, умови якої були більш вигідні, ніж з Євросоюзом загалом. У Білому домі не стали коментувати цю інформацію.

Нагадаємо, президент Франції перебував у Вашингтоні з офіційним візитом з 23 по 26 квітня. На зустрічі Трампа і Макрона обговорювалось вироблення спільної позиції щодо іранської ядерної угоди. У травні голова Франції заявляв, що Париж не стане починати санкційну війну з США через їх вихід з ядерної угоди з Іраном.

У квітні президент США переконував канцлера Німеччини Ангелу Меркель відмовитися від підтримки проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2». В обмін на це він був готовий запропонувати Євросоюзу нові домовленості щодо взаємної торгівлі.

На 16 липня призначена "історична зустріч "Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним. Вона відбудеться в Гельсінкі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram